Judas Priest-zanger trapt smartphone uit handen filmende fan

screenshot/photonews
Hij is al 67, maar Rob Halford heeft nog een rake trap in huis. Tijdens een optreden van zijn band Judas Priest in het Amerikaanse Rosemont (Illinois) wandelde hij plots naar de rand van het podium om een telefoon van een filmende fan weg te schoppen. Op beelden van het incident van 25 mei, ironisch genoeg gefilmd met andere smartphones, is te zien hoe de telefoon een flink eind de lucht in vliegt.

Het incident vond plaats tijdens het zesde nummer van de set, Judas Rising. Op de beelden is te zien hoe verschillende toeschouwers op de eerste rij hun gsm in de lucht houden. Halford viseert echter één fan in het bijzonder, die volgens ooggetuigen filmde met zijn flits ingeschakeld en dus in Halfords ogen scheen. Dat zou ook al een hele tijd aan de gang geweest zijn.

De beelden gingen snel viraal, waarna Judas Priest een verklaring online zette. “Het is een feit dat we houden van onze fans. Je kan ons zoveel filmen als je wil en onze show bekijken op je telefoon in plaats van in het echt. Als je echter fysiek het optreden van de Metal God hindert, weet je wat er gebeurt.”

Andere incidenten

Halford is zeker niet de eerste metalartiest die zich ergert aan filmende fans. Slipknots zanger Corey Taylor mepte eens een telefoon uit de handen van een afgeleide fan, en Iron Maiden-frontman Bruce Dickinson noemde een sms’ende toeschouwers eens een ‘rukker’. 

Voormalig Skid Row-zanger Sebastian Bach vatte het enkele jaren geleden mooi samen: “Steek je fucking telefoon weg, verdomme! Je gaat die beelden ook nooit of te nimmer bekijken.”
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stephane Rotthier

  Al heel mn leven mn lievelingsgroep. The priest is back. Horns up

 • Ramano Pluym

  Moet veel meer gebeuren. Waarom alles willen filmen,geniet eens van het moment zelf

 • Valentino Fabionara

  Allemaal ziekelijk gewoon

 • Cristof Graulus

  Nee Mario dit zijn metal Gods

 • Gunther Bodomin

  Inderdaad, 'Metal Gods'. Ken uw geschiedenis, of blijf een poser.