Jef Neve na de recente onthullingen over Michael Jackson: “Ik weet niet of ik zijn nummers nog ga spelen”

Stefanie Faveere
In de HBO-documentaire ‘Leaving Neverland’ getuigen twee mannen over de manier waarop zij als kind door Michael Jackson verwend, verleid en seksueel misbruikt werden. De documentaire doet de discussie over de perverse neigingen van de King of Pop opnieuw oplaaien. Er wordt zelfs luidop de vraag gesteld of zijn muziek nog wel gespeeld moet worden. Ook pianist Jef Neve (41), op dit moment op tournee met Natalia, stelt zich die vraag.

“Het is moeilijk om een oordeel te vellen over zo’n complexe zaak”, zegt Jef Neve op Radio 1. “Maar het is een terechte vraag dat als die aantijgingen waar zijn of het dan ook aan iemands artistiek werk plakt. Het is zeer moeilijk, want de man kan zich natuurlijk ook niet meer verweren.”

Jef Neve is op dit moment op tournee met Natalia. Een van de nummers die ze coveren is Michael Jackson’s ‘Dangerous’. “Ik ben altijd een grote fan geweest en probeer de man te scheiden van zijn artistiek product, maar ik ga er toch eens met Natalia over praten om te kijken of het nog zinvol is het nummer te spelen.”

In maart is de tweedelige documentaire ‘Leaving Neverland’ te zien op Canvas.

Ghyselinck16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sanne Vermeulen

  Als hij het gedaan heeft, is het niet oke, maar geen reden om niet naar zijn muziek te luisteren, dat staat er los van.

 • dretie munkies

  Muziek heeft niets te zien met eventuele fouten in het priveleven : dus op basis daarvan geen reden om Jackson niet meer te spelen. En als je ook zijn muziek niet lust, is het natuurlijk anders.

 • Ramses Temmerman

  Meeste mensen begrijpen niet dat Michael Jackson tijdens zijn dertiger jaren zelf nog kind wou zijn, hij heeft geen normale jeugd gehad, vergeleek zichzelf met peter pan, wou nooit volwassen worden en wou ook daarom veel tijd doorbrengen kinderen. Macaulay Culkin (home alone) heeft recent nog gereageerd wat zijn bijzondere relatie met MJ tijdens zijn tienerjaren inhield: "niks seksueels". Google dat maar eens...

 • Dominique Cardon

  lijkt me nogal een arrogante attitude ....

 • Louis Bouduin

  De kunstenaar los zien van zijn creaties; het is niet gemakkelijk. Ik had dit met de Franse schrijver Louis Ferdinand Celine. Al veel van hem gelezen voordat ik wist dat hij zijn rabiate Jodenhater en racist was, moest ik het voordien geweten hebben, zou ik wel nooit kennis hebben gemaakt met die griezelig goede schrijver die hij ook was...