Jebroer riskeert toch straf na verschillende verkeersovertredingen in videoclip

Volgens de politie heeft de productiemaatschappij zich niet aan de afspraken gehouden.
Screenshot Jebroer Volgens de politie heeft de productiemaatschappij zich niet aan de afspraken gehouden.
De Nederlandse politie neemt mogelijk alsnog maatregelen tegen rapper Jebroer, na een videoclip waarin hij verschillende verkeersovertredingen begaat en zich niet aan gemaakte afspraken houdt. 

De clip bij het nummer ‘Polizei’ zorgde voor ophef: de makers gebruikten bijvoorbeeld -tegen de afspraken in- uniformen op de openbare weg. De politie wil dat de clip wordt aangepast, maar het management doet dat niet. Daarom buigt de korpsleiding zich alsnog over mogelijke maatregelen.

Het management van de rapper bevestigt dat afspraken niet zijn nagekomen. Twee acteurs in een burgerauto hebben politiepakken aangetrokken op de openbare weg. “Iets wat niet had mogen gebeuren.” 

“In het beeld gemonteerd”
In de clip is ook een achtervolging te zien waarin snelheden van 200 kilometer per uur worden gehaald én rijdt de rapper door het rood. "Wij nemen de verantwoordelijkheid voor dat laatste feit en omdat over het verdrijvingsvlak gereden werd om rechts af te slaan. De 200 km/u klopt echter niet. Die fictieve snelheden zijn later in het beeld gemonteerd”, klinkt het. 

Dat de videoclip negatieve reacties heeft uitgelokt, betreurt de woordvoerder. "Het doel was met goede intenties en op een creatieve manier de nieuwe single onder de aandacht te brengen.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • willem merken

  Als hij dan toch een voorbeeld wil zijn voor onze jeugd geef hem dan ook maar een voorbeeldige straf, en zijn "entourage" die hem daarvan hebben aangezet het dubbele. En voor de rest dat de media hem doodzwijgen.

 • Anthony van der Borght

  Ge moet daarmee geen medeleven hebben ! Gelijk welke straf hij krijgt . Je ziet wel dat hij zich dat niet aantrekt .. een cel straf had beter geweest .. 3 a 5 jaar met onmiddellijke ingang

 • Saadia Sellak

  Ik ben die rap scene echt helemaal beu.

 • Serge Van den Bosch

  Rijbewijs levenslang inleveren en een boete waarvan je omver valt! Al die pseudo-rappers die nog niet eens serieus kunnen communiceren denken dat ze echt het licht zijn én dat ze boven de wet staan! Eigendunk van hier tot in Tokyo maar de kwaliteit is echt nog minder dan van een fruitvlieg!!!! En dan heb ik nog respect voor die fruitvlieg !!! Dergelijke types moeten van de weg gehaald en gehouden worden!

 • Guido De saedelaere

  Straf 1 hij moet stoppen met “zingen “