Jaren ‘80-hit ‘Break My Stride’ plots weer hot dankzij trend op TikTok

'Break My Stride' is plots weer hip.
YouTube 'Break My Stride' is plots weer hip.
De jaren ‘80-plaat ‘Break My Stride’ van Matthew Wilder is plots weer een hit bij jongeren. Dat allemaal dankzij een trend op het sociale medium TikTok.

Jongeren maken er een uitdaging van om de lyrics van het nummer naar een nietsvermoedende ontvanger te sturen, om daarna met hun volgers te delen hoe die reageert. 

De tekst van het liedje begint immers met ‘last night I had the strangest dream’, ofwel ‘gisteren had ik een vreemde droom’, waardoor de ontvangers niet meteen doorhebben dat het om een reeks lyrics gaat. Daarna volgt er: ‘ik zeilde naar China in een klein roeibootje om jou te vinden, en je zei dat je de was moest doen’. 

Simpel, maar hilarisch, zo blijkt. Want honderden jongeren wereldwijd probeerden het grapje al uit, om er daarna filmpjes over te posten op TikTok. Matthew Wilder (67 intussen) zelf, is alvast blij met de hernieuwde aandacht voor zijn song. “Ik vind het fantastisch”, klinkt het. 

Matthew Wilder in de eighties, ten tijde van 'Break My Stride'. In zijn latere carrère was hij vooral actief als producer, onder meer van 'Tragic Kingdom', de succesplaat van No Doubt.
Screenshot YouTube Matthew Wilder in de eighties, ten tijde van 'Break My Stride'. In zijn latere carrère was hij vooral actief als producer, onder meer van 'Tragic Kingdom', de succesplaat van No Doubt.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.