Jack White heeft spijt van kritiek op The Black Keys

Muzikant Jack White.
Barry Brecheisen/Invision/AP Muzikant Jack White.
Jack White heeft vandaag uitgebreid zijn excuses aangeboden aan de The Black Keys en enkele vrouwelijke muzikanten. In een interview in Rolling Stone beschuldigde hij het rockduo van plagiaat en was hij allesbehalve te spreken over onder anderen Adele, die wat hem betrof "niet beroemd mocht zijn".

Zijn teksten zijn uit verband gerukt, schrijft White op zijn website. "Er zijn veel dingen die alleen mijn naasten weten of kunnen begrijpen, maar ondanks dat wil ik dit graag laten weten: ik wens The Black Keys al het succes toe dat ze maar kunnen krijgen", legt hij uit. "Ik hoop het allerbeste voor hun label Nonsuch dat al zo'n succes heeft gehad in de muziekwereld."

In vorig jaar gelekte e-mails noemde het voormalige White Stripes-lid de Keys-frontman Dan Auerbach een 'kl**tzak'. Tegen Rolling Stones beweerde hij dat het duo zijn muziek kopieert. "Ik hoor commercials waarin muziek van mij wordt gebruikt, zoveel dat het echt als mijzelf klinkt. De helft van de tijd zijn het The Black Keys." In zijn lange excuusbrief noemt White die opmerkingen 'kletspraat' die "veel negatiever klinkt dan de bedoeling was".

Ook op Amy Winehouse, Duffy, Lana del Rey en Andele had de Amerikaan kritiek, maar ook daar komt hij nu van terug. "Het zijn allemaal geweldige artiesten met fantastische stemmen. Ik heb hun platen en wens ze meer succes in de komende jaren. Alles wat ze tot nu toe hebben gekregen, hebben ze verdiend."