Israëlische omroep eist geld terug na Songfestival-optreden Madonna

EPA
Vier maanden na de finale van het Songfestival spant de Israëlische publieke omroep KAN een rechtszaak aan over de omstreden act van Madonna (61). De zaak gaat echter niet over haar valse noten, maar over rekeningen die nog altijd onbetaald zijn.

In de aanklacht staat dat Live Nation en Live Nation Israël als vertegenwoordigers van Madonna de voorwaarden van hun overeenkomsten hebben geschonden en hun financiële beloftes niet nakomen. Een woordvoerster van de omroep bevestigt tegenover Variety dat de omroep een zaak heeft aangespannen, maar weigert verdere toelichting. Het is nog niet bekend wanneer de zaak moet voorkomen.

Uit de rechtbankstukken blijkt dat Madonna technische en logistieke ondersteuning kreeg van KAN die verder ging dan de normale kosten. KAN ging ervan uit dat de kosten zouden worden gedekt door het team van Madonna. De extra ondersteuning bestond uit projectoren, koptelefoons, extra podiumassistenten, tenten, beveiliging en extra personeel. KAN zegt dat Live Nation heeft ingestemd deze kosten te dekken, maar toch zijn de facturen niet betaald. Pogingen om het geld terug te krijgen zijn mislukt.

Het optreden van Madonna was controversieel. Ze liet haar dansers met een Israëlische en Palestijnse vlag op hun rug, elkaar omhelzen tijdens de act. De Israëlische organisatie had hier vooraf geen weet van. Ook kwam er veel kritiek op het valse gezang van de zangeres.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ivan Gabriels

    Vond heel dat optreden,van begin tot einde ne flop,van Madonna.Heeft hare beste tijd gehad vermoed ik.En,nee,ben genen antie Madonna,maar this en vaststelling.Vind ook,nie slim van organisatie,om zulke lokvogel,te contakteren.