Is dit de nieuwe monsterhit van Suzan & Freek?

Hun debuut ‘Als het Avond is’ was voor het Nederlandse duo Suzan & Freek een verpletterend succes. De hit, die ook bij ons enkele weken hoog genoteerd stond in de Ultratop, kreeg bijna 30 miljoen streams. Het duo lanceert nu ook een opvolger: ‘Blauwe Dag’. Het verschil met de eerste single: nu zijn er verwachtingen.

Vrijdagavond speelden Suzan (Stortelder, 27) en Freek (Rikkerink, 26) tijdens Concert at Sea live hun nieuwe single. Voor Suzan & Freek is het weer net zo spannend als de eerste keren dat ze hun debuutsingle lieten horen, alleen wordt er nu anders naar geluisterd. De twee singer-songwriters zijn inmiddels geen onbekenden meer.

“Blijkbaar verwachten mensen er iets van”, aldus Suzan in het AD. “Maar we zetten ook deze single weer gewoon online hoor, net zoals de vorige. Toen werkte het ook wel lekker.” ‘Blauwe Dag’ ontleent zijn titel deels aan het depressieve fenomeen blue monday. Freek: “Het thema is dat je er ook voor elkaar bent als het minder goed gaat in het leven. We hadden zo’n gesprek toen we samen in de auto zaten, daar dachten we aan toen we het schreven.” Suzan: “Het refrein was er in een half uur, het ging vanzelf, net als vorige keer. Ik vond dat schrijven nog spannender dan het uitbrengen. Ik ben vooral heel blij dat we een nummer hebben dat we willen uitbrengen na ‘Als het Avond is’.”

Suzan Stortelder en Freek Rikkerink.
Marco Okhuizen Suzan Stortelder en Freek Rikkerink.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jef Joossens

    Mooi.

  • Remy Brandt

    Prachtig geweldig nummer,vind ik persoonlijk noch beter dan hun eerste hit.