In opspraak gekomen muzikant Dotan denkt aan comeback

Dotan
ANP Kippa Dotan
De Nederlandse muzikant Dotan (32) zou een contract getekend hebben bij platenmaatschappij 8Ball Music. Dat meldt de Nederlandse krant Het Parool op basis van bronnen in de muziekindustrie. Het is het eerste teken van leven van Dotan sinds de zanger vorig jaar in opspraak raakte. 

In april vorig jaar barstte de bom rond Dotan. De Volkskrant onthulde dat de zanger zo'n 140 internettrollen in dienst had om zijn imago op te poetsen en zijn muziek te promoten. Dotan, die een grote hit scoorde met ‘Home’, lekte ook zelfverzonnen verhalen in de media, over ‘toevallige’ ontmoetingen met aan leukemie lijdende superfans en met vliegtuigpassagiers die naar zijn muziek luisteren terwijl hij in de stoel ernaast zit. 

Dotan postte een video online waarin hij toegaf “kanalen en profielen op sociale media” te hebben gebruikt om zijn carrière te promoten en vertelde dat hij spijt had. Daarna liet hij niets meer van zich horen. Nu zou de tijd rijp zijn voor een nieuw hoofdstuk. Volgens Het Parool is de zanger momenteel druk bezig met het schrijven van nieuwe nummers om zijn imago weer op te poetsen. Alle grote Nederlandse labels zouden interesse hebben getoond, maar 8Ball zou hem uiteindelijk een platencontract hebben kunnen aansmeren. Dotans kersverse manager, Ricardo Klaverdijk, wil het tekenen van het contract ‘bevestigen noch ontkennen’. Wel zegt hij dat de comeback er inderdaad ‘aan zit te komen.’
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.