In het spoor van Niels Destadsbader: dit is hoe zijn dag er gisteren uitzag

Joel Hoylaerts / Photonews
De dag dat je in het Sportpaleis staat, hoe verloopt die eigenlijk? Wij liepen gisteren in het kielzog van Niels Destadsbader en konden zijn dagplanning van dichtbij meemaken.

6.30 uur. De wekker gaat en meteen trekt Destadsbader naar buiten om een uurtje lopen - "om de longen open te zetten". Hij laat wat stoom af in de sauna en na een stevig ontbijt trekt hij met zijn band naar Antwerpen.

14.30 uur. De soundcheck start. Dit is de laatste keer zonder publiek.

17.00 uur. Van het podium recht naar enkele interviews. Dat hoort erbij op een dag als deze.

18.00 uur. De zanger trekt zich terug in zijn loge. Eindelijk tijd om rustig iets te eten, wat thee te drinken - "daar overleef ik op voor mijn stem" - en een dutje te doen op zijn luchtmatras. Al moet hij nog enkele interviews doen, waaronder één live voor 'VTM Nieuws'.

19.00 uur. De fans uit zijn thuisstad Deerlijk arriveren. In totaal legden ze zeven dubbeldekbussen en vijf gewone bussen in. De sfeer zit er al goed in.

Joel Hoylaerts / Photonews

20.15 uur. Nog snel even 'dampen' met een inhalator. "Die dampen zijn goed voor je stem. Je kunt er goed van zingen - ook eens proberen?", lacht hij.

20.40 uur. Tijd om te knallen. 2 uur en 20 minuten lang geeft Niels het beste van zichzelf.

23.00 uur. Uitblazen. Eerst in zijn loge, nadien is er tijd om te socializen met familie, vrienden en - na de tweede show van gisteravond - ook... een pintje. "Ik heb een maand geen alcohol gedronken om me goed voor te bereiden. Dit pintje gaat zó goed smaken, schol!" 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.