IN BEELD. Macron eert Aznavour in hartje Parijs

EPA
Frankrijk heeft eer betoond aan de maandag overleden zanger Charles Aznavour. Op het terrein van de 'Invalides' noemde president Emmanuel Macron de wereldberoemde zanger "een van de gezichten van Frankrijk. 

Talrijke bekende en onbekende Fransen zijn vrijdag in het hart van Parijs bijeengekomen ter ere van Aznavour, die 94 jaar oud is geworden. Volgens Macron had hij graag een hele eeuw geleefd. Zijn liedjes zijn voor miljoenen mensen "een balsem, een geneesmiddel, een troost" geweest, zei president Emmanuel Macron vrijdag op de Esplanades des Invalides in Parijs. Aznavour is een "deel van de Franse geschiedenis" geworden. 

De kist met het lichaam van de artiest was bedekt met een Frans vlag en erachter was een krans in de Armeense driekleur (rood-blauw-oranje), een verwijzing naar de achtergrond van de gevierde zanger. Aan het slot van de ceremonie werd de lijkkist weggedragen op muziek van Anavours Emmène-moi (Neem me mee).

Aznavour werd in Parijs uit Armeense ouders geboren en heeft zijn leven als artiest mede ten dienste gesteld van Armenië. De premier van dat land, Nikol Pasjinjan, was naar Parijs gekomen om de ceremonie bij te wonen.

Aznavour wordt zaterdagmiddag in strikt besloten kring begraven in het familiegraf in Montfort -L'Amaury, ruim 40 kilometer ten zuidwesten van Parijs.

De familie van Aznavour.
AFP De familie van Aznavour.
AFP
AFP
Photo News
EPA
Photo News
AFP
EPA
AFP
AFPReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.