Idool-finalist Andrei Lugovski vergiftigd: hij ligt in kritieke toestand in ziekenhuis

Andrei Lugovski
rv Andrei Lugovski
Zanger Andrei Lugovski (34) ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis na een poging tot vergiftiging. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt. De Oostendenaar van Wit-Russische origine kreeg thallium toegediend, een bestanddeel van rattenvergif.

Het is niet duidelijk wanneer Lugovski het gif toegediend zou gekregen hebben. In ieder geval ligt hij nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. In het dossier zijn nog geen verdachten opgepakt. Het parket geeft geen verdere commentaar over de zaak.

Poging tot vergiftiging wordt ook poging tot gifmoord genoemd. Voor de correctionele rechtbank staan hierop gevangenisstraffen tot 20 jaar, voor het hof van assisen is de maximumstraf zelfs 30 jaar opsluiting.

De zangcarrière van Andrei Lugovski startte in 2007 met zijn deelname aan de talentenjacht Idool, waar hij op de derde plaats eindigde. Sindsdien werkte de Oostendenaar onder andere al samen met Christoff en Will Tura.
60 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANNIE BUEKENHOUT

  veel sterkte gewenst en hopelijk komt hij er door. niet te beschrijven , wie zoiets kan doen moet de gevangenis in. hopelijk kunnen ze de daders vatten.sterkte ook aan de familie

 • Monique Bongers

  We wensen veel sterkte aan de familie en beterschap aan hem hij is een spontane en top zanger !!!

 • Thys Anita

  Heel veel sterkte aan andrei.en de family .ik hoop dat ze hem of zij vlug hebben het is echt ziekelijk soort .

 • Edith VERSCHAEREN

  Verschrikkelijk ! Ik wens hem en zijn familie heel veel sterkte , en hoop op een volledig herstel. Bid en brand een kaars dat alles goed komt. Fantastische zanger !!

 • Rony Ranson

  Wie doet nu zo iets, om dat te doen moet je meer of zaagmeel in uwe kop hebben. Wens aan Andrei en zijn Familie veel sterkte. Hij was al een paar keer in Deinze een prachtige stem.