Hooverphonic komt met nieuw album en bijhorende tour

Hooverphonics
Badaboum, de nieuwe single van Hooverphonic scoort erg goed in de hitlijsten en dat is nog maar het begin. De band komt in het voorjaar met een nieuw album en een bijhorende tour.

De single is de voorloper van het album In Wonderland dat op 18 maart 2016 in de winkelrekken zal liggen. Op In Wonderland zullen meerdere stemmen te horen zijn. Zowel mannelijke als vrouwelijke stemmen, met verschillende timbres geven elk nummer een eigen karakter. Het wordt dus een eclectische plaat, met als rode draad de melancholische strijkers die eigen zijn aan Hooverphonic.  

"Na jaren gewerkt te hebben met één specifieke stem per album, hadden we er echt zin in om met verschillende mensen samen te werken. In het verleden schreven we vaak supertoffe nummers vertrekkende van een mannenstem. In de meeste gevallen konden ze perfect in een vrouwelijke versie worden herwerkt, maar dit werkte niet altijd. Zo bleven er vaak pareltjes ongebruikt. Toen we beslisten om niet meer verder te werken met Noémie, was het voor ons een evidente keuze om niet alleen vrouwenstemmen te gebruiken. Tijdens onze jaren in het vak kwamen we heel wat getalenteerde muzikanten en vocalisten tegen en zo groeide het idee voor de nieuwe plaat", aldus Alex Callier en Raymond Geerts.

Na eerdere uitverkochte tournees komt Hooverphonic in het voorjaar terug naar de Belgische concertzalen, bijgestaan door een tienkoppig strijkersensemble en meerdere intrigerende, karaktervolle stemmen. De set zal worden opgebouwd uit nieuwe én oude hits, die laatste soms dicht aanleunend bij het origineel of net in een totaal ander jasje gestoken. De ticketverkoop voor de shows start op vrijdag 11 december om 10u. Meer info kan je terugvinden op de site van de band.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.