Hoop voor Werchter: Dave Grohl op krukken in Londen

Dave Grohl verliet gisteren op krukken een restaurant in de Londense wijk Mayfair.
PHOTO_NEWS Dave Grohl verliet gisteren op krukken een restaurant in de Londense wijk Mayfair.
Tussen het in de hersenen pompen van de laatste cursussen door stellen studenten zich één vraag: zullen Foo Fighters op Rock Werchter spelen of niet? Dave Grohl brak vrijdagavond zijn been nadat hij op het podium in Zweden een valpartij maakte. Pinkpop moest het daardoor zonder Foo Fighters stellen. Maar voor Rock Werchter is er hoop. Grohl pikkelde gisteren al op krukken door Londen.

Na de valpartij liet Grohl zijn been in het gips leggen. Foo Fighters speelden in tussentijd covers, gezongen door drummer Taylor Hawkins. Grohl keerde terug op het podium en werkte het optreden zittend af. "Ik kan niet meer rennen, maar ik kan nog altijd gitaarspelen en schreeuwen", zei hij.

Grohls beenbreuk zorgde ervoor dat Foo Fighters hun optreden op Pinkpop, waar ze gisteravond moesten afsluiten, schrapten. Ook de show die morgen voorzien was in het Zwitserse St. Gallen, is geschrapt.

Maar zal ook hun optreden op Rock Werchter, dat speciaal voor hen een week eerder wordt gehouden, in het water vallen? Vooralsnog zijn de twee geplande optredens in de Londense Wembley Arena, aanstaande vrijdag en zaterdag, niet geannuleerd. En gisteren liep Grohl, weliswaar niet met de vrolijkste uitdrukking op zijn gezicht, op krukken en met een brace om zijn been door Londen.

Er is dus goede hoop voor wie speciaal voor Foo Fighters een Werchterticket kocht. Maar officieel is nog niet bekend of Foo Fighters op donderdag 25 juni op Werchter zullen staan.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS