Hiphop boven op nominaties Elektropedia Awards

Roméo Elvis
Vanaf vandaag kan je stemmen voor de Red Bull Elektropedia Awards, ook wel de 'Oscars van het Belgische nachtleven' genoemd. Dit jaar viert vooral hiphop hoogtij, met op kop de Brusselse rapper Roméo Elvis met niet minder dan zes nominaties.

Hiphop was zelden zo alomtegenwoordig als in 2016, én de Belgische hiphopscène stond ook nooit eerder op zo'n hoog niveau. Dat bewijzen de nominaties van de Red Bull Elektropedia Awards 2016, die voor de 7de keer werden bepaald door honderd Belgische muziek- en nightlife-professionals.

De Brusselse rapper Roméo Elvis, die begin dit jaar het uitstekende album Morale uitbracht, rijdt aan kop van het peloton met maar liefst zes nominaties. Maar ook verschillende andere rappers doen het goed: Damso (4 nominaties), Hamza (4), Coely (3), Caballero & JeanJass (3), DVTCH NORRIS (3), Le Motel (2) en STIKSTOF (2).

Andere al dan niet opvallende genomineerden zijn onder meer de Nederlandstalige popgroep Bazart (4), Netsky (eveneens 4), Oscar and the Wolf (2), GOOSE (2) en Charlotte de Witte (4).

Wie met de beeldjes gaat lopen, weten we op 16 november. Stemmen kan via awards.redbullelektropedia.be, waar je ook meteen een overzicht krijgt van alle genomineerden.