Hint Dave Grohl op break van Foo Fighters in brief bij nieuwe EP?

"We will return and celebrate life and love with you once again someday with our music"

Dave Grohl brak deze zomer zijn been bij een val in Zweedse Göteborg en moest daardoor ook het optreden op Rock Werchter afzeggen.
ANP Dave Grohl brak deze zomer zijn been bij een val in Zweedse Göteborg en moest daardoor ook het optreden op Rock Werchter afzeggen.
Foo Fighters hebben een nieuwe EP klaar, 'Saint Cecilia', die u gratis kan downloaden. In een lange bijhorende brief is Dave Grohl openhartig: "Op een dag keren we terug en zullen we het leven en de liefde met jullie vieren met onze muziek."

Oorspronkelijk was de EP bedoeld als een cadeau voor de fans. Op 8 november schreef Grohl een bijhorende brief, waarin hij onder andere uitlegt waarom en hoe 'Saint Cecilia' tot stand kwam. De EP leent haar naam aan een gelijknamig hotel, waar de EP opgenomen werd. Die telt vijf nummers en is hier gratis te downloaden.

Grohl blikt ook terug op zijn zomer. Bij een val in het Zweedse Göteborg brak hij zijn been en moest hij noodgedwongen onder andere het optreden op Rock Werchter afzeggen.

Parijs

Naar aanleiding van de aanslagen van Parijs vond Grohl dat hij een nieuwe brief moest schrijven. "Het project heeft nu een volledig andere toon gekregen. Zoals alles, lijkt het..."

Het project kwam tot stand in oktober, schrijft Grohl, als een viering van het leven en muziek. "Het concept was dat we, omdat onze tour stilaan tot een eind kwam, onze liefde met jullie wilden delen voor alles wat jullie ons gegeven hadden."

"Nu is er een nieuwe hoopvolle bedoeling, dat deze songs jullie - al is het maar een beetje - licht kunnen brengen in deze soms donkere wereld", schrijft Grohl. De frontman, die goed bevriend is met de heren van Eagles of Death Metal, roept ook op om geld te storten voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs.

Break

Tot slot sluit Grohl zijn brief ietwat cryptisch af. "Op een dag keren we terug en zullen we het leven en de liefde met jullie vieren met onze muziek. Zoals het zou moeten zijn." Alles lijkt er dus naar dat de Foo Fighters een break nemen.