Heeft Lady Gaga “Shallow” gestolen?

Lady Gaga.
EPA Lady Gaga.
Een onbekende liedjesschrijver beweert dat Lady Gaga haar hit Shallow van hem heeft gestolen. Volgens de New York Post is ene Steve Ronsen van plan een rechtszaak aan te spannen, waarin hij miljoenen van de zangeres eist.

Gaga schreef Shallow samen met Andrew Wyatt, Anthony Rossomando en Mark Ronson. Het nummer is drie keer te horen in de film A Star Is Born, waarin Lady Gaga het samen met Bradley Cooper zingt. In februari won Shallow de Oscar voor beste filmliedje.

Volgens Ronsen is een korte muzikale passage in het nummer direct overgenomen uit het nummer Almost dat hij in 2012 schreef. De advocaat van Lady Gaga noemt zijn beschuldigingen “een schaamteloze poging om geld te verdienen aan het werk van een succesvolle artiest’’. Ook laat de raadsman weten dat de notencombinatie G-A-B waarop Ronsen het alleenrecht beweert te hebben, vrij vaak en “al eeuwenlang’’ terugkomt in de muziekwereld.

Beluister hier beide nummers en vergelijk: heeft de schrijver van Almost een punt?
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jurgen Van Den Bergh

  Letterlijk 3 noten na elkaar, terwijl het er minstens 5 moeten zijn om enig recht van spreken te hebben. Dit is héél ver gezocht. Hopelijk moet die kerel de gerechtskosten voor zijn claim volledig uit eigen zak betalen.

 • Alain Luppens

  Steve’ke, ge kunt fluiten achter je miljoenen. Er zijn inderdaad 3 dezelfde noten achter elkaar maar als dat al een reden is...

 • Laurent Bastin

  Als hij wint dan moet hij al zijn geld dat hij verdient aan Kansas geven voor "dust in the wind". Dat ligt veel dichter bij zijn song en is 30 jaar eerder gemaakt.

 • Bart Roels

  Het is geen notencombinatie maar een opeenvolging van akkoorden