Heb je een hekel aan een bepaalde band of zanger? Zo hoef je hen nooit meer te horen op Spotify

Spotify laat het nu toe om bepaalde artiesten uit je afspeellijsten te bannen.
ANP XTRA Spotify laat het nu toe om bepaalde artiesten uit je afspeellijsten te bannen.
Vind je het ook zo vervelend als je tijdens de shufflemodus van Spotify bands of artiesten te horen krijgt waar je een pesthekel aan hebt? In de gratis app kan je immers maar een beperkt aantal keer op ‘volgende’ klikken. Dat probleem is nu van de baan dankzij een nieuwe functie. 

Vanaf nu kan je via de app op je telefoon (via computer lukt het voorlopig nog niet) bepaalde artiesten uit je afspeellijsten bannen. Dat is handig als je bijvoorbeeld niet meer naar R. Kelly wil luisteren na de beschuldigingen van misbruik, of als je gewoon écht niet tegen de stem van Ariana Grande kunt. 

Je zoekt gewoon een artiest op en klinkt op de drie puntjes naast de naam in kwestie. Dan krijg je de optie ‘speel deze artiest niet meer af’. Als je daarop klikt, zal het algoritme van Spotify die artiest nooit meer voor je afspelen. Handig, toch? 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.