Ga naar de mobiele website
^ Top

Haren van de Beatles brengen 10.000 euro op

ANP
Tijdens een online veiling bij veilingsite Catawiki zijn afgelopen week enkele haartjes van de Beatles-leden voor bijna 10.000 euro geveild. Dat is vier keer meer opbrengst dan verwacht, klinkt het.

Volgens Denny Hoekstra, Beatles-expert bij Catawiki, gaat het om bijzondere memorabilia. "De haren van de veiling zijn op 12 december 1964 afgeknipt tijdens de Beatles-film, 'A Hard Day's Night'. Na de knipbeurt zijn ze meteen verzameld door een slimme visagist, die ze later heeft verkocht aan fans''. Volgens Catawiki is er tegenwoordig een levendige handel in haren van beroemde mensen. "Over het algemeen worden de haren van celebrities in de loop van de tijd eigenlijk alleen maar meer waard, waardoor ze een goede investering zijn."

Hoogste bod voor Paul McCartney
Tijdens de veiling werden de haren als vier afzonderlijke loten aangeboden en daardoor ontstond er bij elk kavel een heuse strijd. "De haren van Paul McCartney waren bij de bieders het meest gewild. Deze werden uiteindelijk door een Franse bieder gekocht voor ruim 2.700 euro. De haren van George Harrison en Ringo Starr brachten elk 2.600 euro op en werden gekocht door een bieder uit Frankrijk. Opvallend was dat de haren van John Lennon slechts 1.200 euro opbrachten."   

Duurste haar ter wereld
Het duurste haartje ter wereld is dan weer afkomstig van keizer Napoleon. Vorig jaar werd een minuscuul klein haartje (4 mm) van Napoleon bij Catawiki geveild voor 2.400 euro. In vergelijking met de lengte is dat waarschijnlijk het duurste haartje ter wereld.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug