Handgeschreven songtekst The Beatles onder de hamer

ANP
Welgestelde muziekliefhebbers kunnen de hand leggen op een bijzonder item van The Beatles. Op de onlineveilingsite Moments In Time wordt een handgeschreven songtekst van ‘While My Guitar Gently Weeps’ aangeboden.

Gitarist George Harrison schreef het liedje in 1968 met een pen achterop een lege factuur van de EMI Studios in Londen. Op het document staan ook aantekeningen van drummer Ringo Starr. Aan de songtekst hangt een prijskaartje van 195.000 dollar.

‘While My Guitar Gently Weeps’ is één van de beroemdste nummers die George ooit voor The Beatles heeft geschreven aangezien Paul McCartney en John Lennon het meeste schrijfwerk op zich namen. Het liedje staat op 'The White Album’, dat wordt gezien als een van de beste albums van de groep en een van de beste rockalbums ooit.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Urbain Schotte

  Sorry Dick van Aggelen maar Eric Clapton schreef NIET mee, zijn bijdrage was een overdubbing van een solo-gitaar partij. Tekst en muziek zijn gecrediteerd aan George, alsook nog 3 andere nummers op de "White Album", nl. "Piggies", "Long, Long, Long" en "Savoy Truffle". Ere wie ere tokomt !

 • Jeroen De Wilde

  Dick, Eric Clapton schreef helemaal niet mee, maar werd inderdaad door zijn goeie vriend George gevraagd om de solo te spelen!

 • Jacob Den Uyl

  Alles is zoveel waard als de zot er wil voor geven.

 • Dick van Aggelen

  Eric Clapton schreef mee en speelde sologitaar!