Haakt ook Maroon 5 af voor de Super Bowl? Amy Schumer hoopt van wel

Adam Levine, Amy Schumer
EPA/Photo News Adam Levine, Amy Schumer
Het optreden van Maroon 5 tijdens de pauze van de Super Bowl 2019 staat op losse schroeven. Een petitie om de band ervan te overtuigen niet te spelen, is al meer dan 36.000 keer getekend. Actrice Amy Schumer steunt de protestactie.

Rihanna besloot vorige maand al af te zien van een optreden om haar steun te betuigen aan de American Football-speler Colin Kapernick. Hij kwam afgelopen jaar onder vuur te liggen omdat hij knielde tijdens het spelen van het Amerikaanse volkslied. Met zijn actie wilde de sporter raciale ongelijkheid en de acties van de politie, die in zijn ogen vaak veel te heftig waren ten opzichte van zwarte Amerikanen, aan de kaak stellen. Het leverde de atleet veel kritiek op. Hij werd ervan beticht geen vaderlandsliefde te hebben. Door de sportbond NFL werd hij zelfs geschorst.

Nadat Rihanna bedankte voor het prestigieuze optreden tijdens de pauze van 's werelds best bekeken sportwedstrijd op 3 februari 2019, hapte de band Maroon 5 al snel toe. Tot teleurstelling van Amy Schumer. Zij prees Rihanna voor haar besluit en riep Maroon 5 op om haar voorbeeld te volgen. "De sportbond NFL kun je alleen echt pijn doen via de adverteerders", zei de comédienne toen. Ook de ondertekenaars van de petitie delen die mening. "Totdat de sportbond NFL hun beleid wijzigt en het protestrecht van de spelers ondersteunt, zouden artiesten niet moeten samenwerken met NFL.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gilles Standaert

    Pijn doen? de spelers in de NFL horen bij de 1% grootverdieners. Even komen blaten omdat zwarte gangsters door de politie worden neergeknald. Ze knallen elkaar dagelijks of voor de domste reden en dan hoor je ze niet.

  • Kris Boeie

    Amy, je bent voor het eerst grappig