Gunther Verspecht maakt comeback met Stash

Kristof Ghyselinck
“Als mijn vriendin Lena me niet had gestimuleerd, was dit nooit gebeurd”, zegt Gunther Verspecht (46) in het blad Dag Allemaal. Met ‘dit’ bedoelt hij de verrassende terugkeer van Stash. Liefst tien jaar was het wachten op een nieuw album van de groep die een monsterhit scoorde met ‘Sadness’. “Onze cd ‘Wolfman!’ is dus evengoed Lena’s geesteskind.”

Eind mei 2017 kreeg Gunther Verspecht een telefoontje. Het was zijn moeder. Thuisgekomen van een kappersbezoek had ze haar man bewusteloos aangetroffen, op de grond. Geveld door een hartaanval. 

Zijn heengaan was voor jou de reden om met Stash een nieuw album te maken. Waarom?

Omdat ik toen van zijn vrienden hoorde hoe trots hij op mij was. En vooral hoe jammer hij het vond dat ik al zo lang geen nieuwe plaat meer had uitgebracht.

Zei jouw vader je dan nooit dat hij fier op je was?

Nee. Maar in zekere zin wist ik dat wel, natuurlijk. Hij kwam vaak naar onze optredens kijken en stond dan altijd op de eerste rij. Hij wist ook dat ik niet gestopt was met nummers te schrijven. Vijf waren er al zo goed als af, maar eigenlijk was ik er niets mee van plan. Tot mijn vader stierf. En vooral omdat mijn vriendin Lena, met wie ik ondertussen zes jaar samen ben, bleef aandringen. Zij is haar vader ook verloren, al veel eerder dan ik. Uiteindelijk ging ik overstag.

‘Wolfman’ verschijnt op 18 oktober. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.