Reactie van Billie Eilish op grote winst bij Grammy Awards veroorzaakt hevige discussie

Photo News
Billie Eilish is de grote winnares van de Grammy Awards. Van de zes nominaties die ze op voorhand had, heeft ze er vijf verzilverd. Daarmee was de 18-jarige zangeres de artiest die naar huis ging met de meeste Grammy’s, al wilde Eilish daar liever niet mee uitpakken. Integendeel: soms leek Billie zich zelfs te verontschuldigen voor het winnen van een prijs. Haar merkwaardige reactie ontketende meteen een hevige discussie op sociale media.

Voor wie de awardshow compleet gemist heeft: Eilish won in de belangrijkste categorieën: Record Of The Year, Album Of The Year, Best New Artist, Best Pop Vocal Album en Song Of The Year. De tiener kon het allemaal nauwelijks geloven. “Waarom ik?”, vroeg ze zich af. “Zoveel andere nummers verdienden dit, het spijt me.” En bij het ophalen van de Album of the Year-award zei ze droog: “Ik ga je tijd niet verspillen. Dat ga ik echt niet doen. Ik hou van jullie. Bedankt hiervoor!”

Billie had het de hele awardshow zichtbaar lastig met alle aandacht en werd op een gegeven moment zelfs moed ingesproken door Alicia Keys. “Voel je uitmuntendheid, voel je grootheid”, zei Alicia tegen Billie terwijl ze het podium betrad. “Het komt allemaal goed, je verdient het. Het zit allemaal goed.” Bovendien dook er intussen een filmpje op, waarin te zien hoe Billie “alsjeblieft, niet ik” mompelt, net voor ze de Album of the Year-award in ontvangst mocht nemen.

Gevolgen

Inmiddels is er op de sociale media een hevige discussie losgebarsten. De fans van de zangeres trokken naar Twitter, waar ze schreven dat Eilish de prijs niet wilde winnen omdat ze wist dat ze onder vuur zou genomen worden door de fans van de andere artiesten. “Ze doet zo omdat ze weet dat jullie de komende 2 maanden enkel zullen praten over hoe ze niets verdient wat haar toekomt. Geloof het of niet, zij ziet dat ook en het doet verdomme pijn. En dus ze wil het zoveel als mogelijk vermijden”, aldus een tweet, die al bijna een half miljoen keer werd geliked. 

Een andere virale tweet stelt: “De manier waarop jullie dit arme meisje zo bang hebben gemaakt voor de haat die ze krijgt op haar eigen succes, hebben haar letterlijk doen smeken om niet te winnen. Maar jullie vergeten dat ze even oud is als de meesten onder jullie” en “Ik haat het dat we in een tijdperk zitten waarin we onze eigen prestaties moeten minimaliseren, zodat internettrollen ons niet aanvallen.”
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Anouk Menghi

  Ik vind haar super!! Maar deze jonge meid leid aan depressies ect.. wat je al veel vatbaarder maakt voor negativiteit. Zij had haar succes nooit verwacht. Wat haar gelukkig maakt is optreden. Op een podium staan. Al de rest daar heeft ze het best wel moeilijk mee. Ik hoop dat ze goed begeleid word..

 • marie-claire de bosscher

  ik ben 62 en ik vind haar heel goed, ze is uiteraard niet iedereens smaak, dat is normaal, maar er is een verschil tussen goed zijn of iets mooi vinden; ik vind bvb Céline Dion goed, maar ik hoor haar niet graag; Billy is goed en ik hoor haar graag, zie ook haar clips graag trouwens; ze is niet de eerste artiest(e) die niet graag in de kijker staat om wat hij/zij doet, en elk reageert op zijn/haar eigen manier ! wij hoeven daar geen mening over te hebben !

 • Mark Klaus

  De jeugd is zot.. daar tijd voor hebben, man, man, man.

 • Christelle Vandermaelen

  Sorry maar ik snap het nog steeds niet wat zo fantastisch is aan Billy Eilish. Allez ik bedoel is snap wat de jeugd er zo fantastich aan vind maar ik snap de rescenten niet ze heeft niks nieuw uitgevonden muziekaal gezien en zeker en vast geen verniewer. Toch niet zoals Timbaland of de Pixies of Pink Floyd.

 • DIRK RASSCHAERT

  Is het niet mogelijk dat ze niet graag gevierd wordt ? Op een podium staan om je hobby te beoefenen is nog steeds anders dan op het schavot staan om bejubeld of neergesabeld te worden. Ik ben geen fan van haar maar kan het best begrijpen, er zit daar zoveel "wind" samen...