Obama spreekt tegen seksueel geweld bij Grammy's

President Barack Obama maakt gebruik van de Grammy Awards om aandacht te vragen voor een campagne tegen seksueel geweld. In een vooraf opgenomen video roept hij de aanwezige artiesten en hun fans op zich in te zetten in de strijd tegen seksueel geweld.

De video maakt deel uit van de It's On Us-campagne tegen seksueel geweld op universiteiten. Deze campagne ging in september van start en sindsdien hebben studenten op 200 universiteiten beloofd verantwoordelijkheid te nemen, net als prominente atleten en beroemdheden als acteur Jon Hamm.

Obama maakt in het spotje duidelijk dat 1 op de 5 vrouwen in de Verenigde Staten het slachtoffer is geweest van verkrachting of een poging tot verkrachting. Hij besluit de video met de woorden: "Het is aan ons, ons allemaal, om een cultuur te creëren waarin geweld niet wordt getolereerd, waarin overlevers worden gesteund en waarin alle jongen mensen, mannen en vrouwen, zover kunnen komen als hun talenten en dromen hen brengen."

De speech van de Amerikaanse president kreeg een staande ovatie van de aanwezige gasten tijdens de 58ste uitreiking van de Grammy's.