Kanye West: "Beck zou zijn Grammy voor beste album aan Beyoncé moeten geven"

Kanye West kijkt zuur op het moment dat Beck de Grammy voor beste album wint.
AFP Kanye West kijkt zuur op het moment dat Beck de Grammy voor beste album wint.
Kanye West was bloedserieus toen hij aanstalten maakte om de ontvangsspeech van Beck te onderbreken. Beck won de meestbegeerde Grammy, die van beste album, en dat zinde West allerminst.

Het leek erop dat West zijn stunt uit 2009 ging overdoen, toen hij tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards het gloriemoment van Taylor Swift onderbrak.

'Het ware kunstenaarsschap'

Op sociale media dachten veel kijkers dat West aan het dollen was toen hij aanstalten maakte om de speech van Beck te onderbreken. Maar na afloop van de uitreikingsceremonie maakte West duidelijk dat het hem menens was. Hij vond dat Beyoncé de Grammy voor beste album had moeten winnen en dat Beck zijn award aan haar had moeten geven.

"Als die van de Grammy's echte artiesten willen, en ze willen dat we terugkomen, dan moeten ze ophouden ermee te rammelen. We spelen dit spel niet meer mee. En Beck moet het ware kunstenaarsschap erkennen en had zijn award aan Beyoncé moeten geven", verklaarde hij voor de camera van E!-news.

Hij ging maar door en zei dat hij en andere artiesten het beu waren respectloos behandeld te worden door de Grammy's.

Beck moet het ware kunstenaarsschap erkennen en had zijn award aan Beyoncé moeten geven

Kanye West

"Respect voor inspiratie"

"Als je kunst blijft vernederen, het ambacht niet respecteert en mensen in het gezicht slaat die monumentale muziekstukken hebben afgeleverd, dan heb je geen respect voor inspiratie", zei West. "Als muzikant moeten wij mensen inspireren die elke dag gaan werken. Die mensen luisteren naar het album van Beyoncé en ze hebben het gevoel dat ze naar een betere plek gaan".

Hij voegde er nog aan toe dat hij had besloten het podium toch maar niet te bestormen uit bezorgdheid voor zijn dochtertje North en zijn vrouw Kim Kardashian.

"Ik ga niets doen dat gevaar inhoudt voor mijn dochter, maar ik ben wel hier om te vechten voor creativiteit. Dat is waarom ik vanavond niets heb gezegd, maar jullie weten allemaal wat het betekent als 'Ye op dat podium afstapt".

Mensen luisteren naar het album van Beyoncé en hebben het gevoel dat ze naar een betere plek gaan

Kanye West