Graf Joy Division-zanger Ian Curtis voor de tweede keer geschonden

Ian Curtis
ARTE Ian Curtis
Afgelopen weekend merkte een fan op dat het graf van Ian Curtis, de zanger van Joy Division, in het Engelse Macclesfield geschonden was. Een grote steen die bovenop het graf lag, werd gestolen. Dat schrijft The Guardian. 

Een medewerker van de begraafplaats bevestigde de diefstal. “Een zeldzame maaisteen is meegenomen of verwijderd, vermoedelijk dit weekend. Hij is ongeveer een vierkante meter groot en heeft een gat waarin een bloemetje geplaatst kan worden. De steen staat er voor puur esthetische redenen en heeft geen inscriptie. We hebben de steen ondertussen vervangen.”

In 2008 werd de herdenkingssteen van Curtis’ graf al eens gestolen. Daarop staan zijn naam, sterfdatum en de woorden ‘Love will tear us apart’, een verwijzing naar de grootste hit van Joy Division. Die werd daarna opnieuw gemaakt en in cement geplaatst om diefstal in de toekomst te voorkomen.

Curtis maakte in 1980 op 23-jarige leeftijd een einde aan zijn leven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.