Glastonbury wil evenveel vrouwen als mannen op affiche

Miley Cyrus stond in de zomer van 2019 al op het podium tijdens Glastonbury.
REUTERS Miley Cyrus stond in de zomer van 2019 al op het podium tijdens Glastonbury.
De organisatie van Glastonbury streeft ernaar dat de hoeveelheid vrouwelijke en mannelijke artiesten eerlijk is verdeeld. “Onze toekomst moet 50/50 zijn”, zegt festivalbazin Emily Eavis donderdag tegen Newsbeat op BBC Radio 1.

“Het is een uitdaging. Iedereen vindt het moeilijk, maar de acts zijn er”, zegt Emily. “Als ik kijk naar oude line-ups van Glastonbury dan besef ik dat die behoorlijk werden gedomineerd door mannen. Zolang je dit niet bewust verandert en er niets mee doet, blijft het hetzelfde omdat er een overschot is aan mannelijke artiesten.”

De festivalorganisator reageert hiermee op kritiek op de affiches van Reading en Leeds, waar volgens festivalgangers veel te weinig vrouwelijke artiesten optreden. De verdeling van Glastonbury wordt volgens Emily beter. “Ik zeg niet dat het echt 50/50 is, maar we doen zeker een goede poging.”

Het festival vindt van 24 tot en met 28 juni traditiegetrouw plaats in het kleine dorpje Pilton. Taylor Swift, Paul McCartney, Diana Ross en Lana Del Rey zijn de eerste namen die zijn aangekondigd.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • wim helsen

    Daar zijn we weer ... niemand zit daarop te wachten hoor.

  • Phil De Vleeschouwer

    Waarom wordt er nooit gevraagd voor 50% vrouwelijke bouwvakkers, vuilnisophalers, mijnwerkers, ... Toevallig is het enkel voor zaken waar men de handen niet veel moet vuil maken, dik betaald zijn en niet gevaarlijk.