Gerard Joling: "Winnaressen 'K3 zoekt K3' kunnen maar beter goeie advocaat zoeken"

ANP Kippa
Samen met Niels Destadsbader stelt Gerard Joling de 'K3 Zoekt K3'-kandidates op hun gemak. Voor ze opgaan, krijgen ze nog een knuffel en een kwinkslag mee. Loopt het mis, dan staat Joling klaar met troostende woorden. In Dag Allemaal geeft hij wat extra advies: "De winnaressen kunnen maar beter een goeie advocaat zoeken". Joling en Gert Verhulst zijn, zo is al gebleken, niet de beste maatjes.

Bij de opnames was het snikheet in de studio. Gert Verhulst zat zelfs in short achter de jurytafel.

Joling: "Ik denk dat het toen vijfenveertig graden was, niet te harden! Het was zo heet in die studio dat een aantal mensen uit de publieksjury's onwel werd. Er moesten zelfs ambulances aan te pas komen. Met m'n smartphone heb ik toen een YouTube-filmpje gemaakt, waarin je ziet hoe ze iemand afvoeren die flauw is gevallen. Nou, dat is me door Gert niet in dank afgenomen. Hij was behoorlijk nijdig toen ik dat filmpje op internet had gezet. 't Was toch even beeld zonder klank. Maar de volgende dag hing er wel een knoert van een airco in de studio!"

"Gert is ook een ietwat vreemde man, met een speciaal gevoel voor humor. En zoals hij naar Jindra keek, het meisje dat bij de laatste audities een haast perfect K3'tje neerzette... Net een stier! (lacht)"

Joling is van oordeel dat de opvolgsters van Karen, Kristel en Josje hun K3-succes kunnen evenaren. "Als ze maar goed begeleid worden. En er is er maar één die daarvoor kan zorgen: Gert Verhulst. Als ze opgewassen zijn tegen de gevaren van de showbizz, natuurlijk".

"Ik raad de toekomstige winnaars van 'K3 Zoekt K3' wel aan om een goeie advocaat te nemen. Ik heb het zelf meegemaakt: zo blij zijn met de kansen die je krijgt, dat je over de kleine lettertjes leest. Zo ben ik in het begin van mijn carrière héél veel geld verloren. Daarom, zet alles op papier: wat je eisen zijn, maar vooral ook wat je níet wilt".

Lees er alles over in Dag Allemaal