Ga naar de mobiele website
^ Top

Geboortehuis Ringo Starr gered van de sloophamer

afp
Het geboortehuis van Beatlesdrummer Ringo Starr, in Liverpool, is gered van de sloophamer na de tussenkomst van een groep buurtbewoners. Dat heeft de Britse minister voor Wonen, Grant Shapps, vandaag aangekondigd.

Het huis aan de Madryn Street 9 ligt in Dingle, een wijk in Liverpool waar de huizen opgetrokken uit rode baksteen mooi op elkaar aansluiten. Ringo Starr werd er geboren en leefde er enkele maanden, tot het gezin verhuisde. Het gezin trok naar Admiral Grove 10, maar die woning is niet bedreigd.

Een groep buurtbewoners heeft er lang voor gestreden om de wijk te redden die moest wijken voor een renovatieprogramma. De mededeling van Shapps en de burgemeester van Liverpool werd slecht onthaald door de voorstanders van de renovatie van de wijk. "Zoals we deze namiddag hebben gezien, zijn de gemeenschappen verdeeld over het onderwerp", zei de bewindsman. "Mijn mening is dat het geen idee is om de woningen plat te gooien."

De 71-jarige Ringo Starr is samen met de 69-jarige Paul McCartney de laatste nog levende Beatle. In januari bracht hij zijn laatste soloplaat, 'Ringo 2012' uit.

De huizen waarin John Lennon en Paul McCartney opgroeiden zijn eigendom van de National Trust, die het Britse patrimonium beschermt. Dat van George Harrison is in handen van particulieren. De huizen trekken vele bezoekers.

photo_news
Meer over


Meld een bug