Foo Fighters niet op Pinkpop, tournee voor onbepaalde tijd uitgesteld

Foo Fighters staan niet op Pinkpop morgen. De band heeft het optreden moeten afzeggen omdat frontman Dave Grohl gisteren tijdens een optreden in Zweden zijn been brak en niet op tijd is hersteld voor de geplande show in Landgraaf. Of de band op donderdag 25 juni op Werchter staat, is nog steeds niet duidelijk.

Festivalbaas Jan Smeets maakte het nieuws vanmiddag zelf bekend. In plaats van de Amerikaanse rockers sluit Pharrell Williams de 46e editie van Pinkpop morgenavond af. Hij stond al op het programma die dag, maar dan een uurtje eerder. De organisatie kreeg Triggerfinger zover last minute naar Landgraaf af te reizen om de lege plek in te nemen.

Tournee gecanceld
Lang bleef onduidelijk of de blessure van Grohl roet in het eten zou gooien in Landgraaf. Vandaag aan het einde van de middag kreeg Smeets het definitieve telefoontje. Foo Fighters zijn genoodzaakt hun festivaltournee voor onbepaalde tijd te cancellen. Ook een optreden op 16 juni in het Zwitserse St. Gallen gaat niet door. Over het optreden op Rock Werchter op 25 juni is nog geen mededeling gedaan.

Foo Fighters speelt in 2016 alsnog op Pinkpop. Dat heeft Smeets afgesproken met de band. "De headliner van volgend jaar is al rond", aldus Smeets.

Pharrell mag daarmee extra uitpakken op de laatste Pinkpopdag. Zou hij eerst een uur op het festival spelen, nu heeft hij ruim twee uur lang het hoofdpodium tot zijn beschikking. Als vervanger werd Triggerfinger opgetrommeld. "Het is op dit moment niet mogelijk gebleken om een vergelijkbare afsluitende act te programmeren voor de zondag maar de Belgische band Triggerfinger kan gelukkig wel komen. Pharrell Williams is nu de slotact met De Jeugd van Tegenwoordig ervoor. Op de plek van de Jeugd staat nu Triggerfinger", meldt de organisatie.

ANP