Florence + The Machine vervangt Foo Fighters als headliner op Glastonbury

Florence Welch van Florence + The Machine op het muziekfestival Bonnaroo afgelopen weekend.
GETTY Florence Welch van Florence + The Machine op het muziekfestival Bonnaroo afgelopen weekend.
Florence + The Machine vervangt Foo Fighters als headliner op het Glastonbury Festival in het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft de organisatie van het Britse muziekfestival vandaag bekendgemaakt. De Foo Fighters moesten verstek laten gaan voor het festival - en ook voor een heleboel andere festivals, zoals Rock Werchter - nadat zanger Dave Grohl zijn been had gebroken bij een onfortuinlijke val van het podium tijdens een concert in het Zweedse Göteborg.

De Foo Fighters zouden de headliner zijn van Glastonbury op vrijdag 26 juni. Gisteren kondigden Foo Fighters dat ze het concert moesten annuleren. Hetzelfde geldt voor hun optreden een dag eerder op Rock Werchter.

Deze voormiddag kondigde het Glastonbury Festival een nieuwe headliner aan. "Toen we het trieste nieuws te horen kregen dat Foo Fighters zich moest terugtrekken, wilden we maar één persoon bellen en dat was Florence. Iedere keer dat ze hier speelde, heeft ze iets spectaculair gedaan en we hebben altijd geweten dat ze ooit headliner zou zijn van het Pyramidepodium", zei organisatrice Emily Eavis.

Glastonbury, een van de grootste muziekfestivals ter wereld, vindt dit jaar plaats van woensdag 24 juni tot en met zaterdag 28 juni. Onder anderen Kanye West, Lionel Richie en Pharrell Williams maken deel uit van de line-up.

Rock Werchter maakte voorlopig nog geen nieuwe naam bekend. Florence + The Machine stond tot nu toe vlak voor Foo Fighters geprogrammeerd op het hoofdpodium van Rock Werchter op donderdag.

Dave Grohl brak vorige week zijn been tijdens een concert in Gothenburg.
PHOTO_NEWS Dave Grohl brak vorige week zijn been tijdens een concert in Gothenburg.
GETTY
GETTY