Filmfestival bant documentaire over Rolling Stone Bill Wyman wegens vermeende pedofilie: “Hij was 47, zijn vrouw was 13”

ISOPIX
Filmfestival Sheffield Doc/Fest, dat ieder jaar in de gelijknamige Britse stad Sheffield wordt gehouden, heeft een nieuwe documentaire over Bill Wyman (82), voormalig bassist van de Rolling Stones, gebannen. Dat gebeurde na aanhoudende klachten, omdat het filmfestival een platform zou geven aan een pedofiel. 

‘The Quiet One’, zoals de documentaire over het leven van Bill Wyman heet, zou in juni zijn Europese première krijgen op het filmfestival. Maar de organisatie kreeg zodanig veel klachten te verwerken, dat ze besloten hebben de film niet meer te vertonen. Volgens de tegenstanders zou de docu een pedofiel verheerlijken en zou het festival dat met de uitzending in de hand werken. 

In de documentaire komt dan ook aan bod hoe de voormalige Rolling Stone zijn latere vrouw Mandy Smith tegen het lijf liep in 1984. Hij was toen 47, maar zij was amper 13 jaar oud. Later gaf Mandy zelf toe dat ze voor het eerst de lakens hebben gedeeld toen zij nog maar 14 jaar oud was. Het koppel trouwde in 1989, toen zij 18 werd en hij al 52 was. In 1991 ging het koppel in alle stilte uit elkaar. 

“Afschuwelijk, vernederend, teleurstellend”, wierp een criticus op tijdens  een vraag/antwoord-gesprek met de makers van de documentaire. Of ook: “Jullie zouden er goed aan doen de line-up van het festival te herbekijken. Dit is niet gepast.” 

Lijk in de kast

In 2013 werd Wyman overigens door de politie ondervraagd over zijn relatie met Mandy Smith. De Rolling Stone zei toen dat hij niet geïnteresseerd was en dat “iedereen wel lijken in de kast heeft zitten”. “In mijn geval werd het enkel gepubliceerd en ik denk niet dat dat eerlijk was”, klonk het.

REUTERS5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Willy Zachel, ik mag hopen dat jij geen dochters heb van 13/14 jaar. Jij mag het vinden dat 13/14 jarigen geen kind meer zijn, de meeste pedofielen vinden dat ook. Ik zie bv jouw dochter van 13 met een barbie spelen, terwijl haar "vriendje" van 47 , misschien ouder dan jij bent, haar vragen om naar bed te gaan. En dat vind jij heel normaal ??? Praat eens met een arts, zal jou goed doen...mag ik hopen.

 • Barbara Schotte

  Willy Zachel: je bent duidelijk nooit in contact gekomen met iemand die misbruikt is. Een meisje van 13jaar is nog altijd een kind! Deelt ze de lakens met iemand van haar eigen leeftijd, kan je nog gaan dicussiëren of het kan of niet. Maar dan hebben ze allebei hetzelfde ontwikkelingsniveau. Met een man van 47jaar is dit pure pedofilie!!! Die man moest zijn "verstand" gebruiken als hij dat al had

 • Rebecca Raspoet

  De wereld draait zot. Best niets meer maken over artiesten want er zullen er geen meer overblijven die niet omstreden zijn...

 • erik ramaekers

  Het word alsmaar gekker.Straks is Chaplin aan de beurt.

 • WILLY ZACHEL

  Waar die nu met afkomen waanzin en dat pedofilie gedoe is ook geweldig overdreven Pedofilie is iets met kleine kinderen een meisje van 13/14 jaar is al lang géén klein kind meer ? Het word tijd dat ze die minderjarige leeftijden eens gaan herzien Ook voor de criminaliteit er lopen al échte gangsters rond van 13/14 jaar !!!!