Zomerbar van Rock Werchter breidt uit naar 400 personen

Eefje De Visser
Alexander Popelier Eefje De Visser
Rock Werchter trekt de capaciteit van de LIVE2020 Zomerbar op tot 400 personen naar aanleiding van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad. Dat meldt woordvoerster Nele Bigaré van Live Nation. De reeks Zomerbar-concerten wordt ook verder uitgebreid in juli.

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat vanaf 1 juli openluchtevenementen met een capaciteit tot 400 personen georganiseerd kunnen worden. “Dat brengt mooie perspectieven met zich mee”, klinkt het op de website van Rock Werchter.

De tickets voor de Zomerbar-concerten begin juli in het Festivalpark van Werchter waren al snel uitverkocht, toen de evenementen nog voor maximaal 200 personen konden worden georganiseerd. Wie op een wachtlijst stond, zal snel gecontacteerd worden, luidt het. Bovendien zal de reeks concerten “een vervolg krijgen” in juli.

Eerder had Rock Werchter al aangekondigd dat Selah Sue, Tourist LeMC en Bazart op respectievelijk 2, 3 en 4 juli voor een streep live muziek zullen zorgen in de zomerbar. Op zondagavond 5 juli is het de beurt aan Emma Bale, Glints, SONS, Eefje de Visser en Arno.

Met het initiatief wil Live Nation fondsen verzamelen voor LIVE2020, het solidariteitsfonds van de livemuzieksector. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Steve Verwimp

    Ik snap één ding niet. Waarom mag Werchter zomerbar met 400 man knopen lucht wel,maar 12 inch lovers outdoor dat misschien 3x meer bezoekers heeft niet (weet niet hoeveel er vorig jaar zijn geweest)? Is dit om de mensen die in angstmodus leven (dankzij de specialisten die 8 of 9 maal een 2de grote uitbraak hebben voorspelt)gerust te stellen.