Zes deelnemers gewond op Zwarte Cross

EPA
Iets meer dan 156.000 liefhebbers van spektakel en muziek hebben de 16e editie van het Zwarte Cross Festival in het Nederlandse Lichtenvoorde (provincie Gelderland) bezocht. Dat is een nieuw record. Vorig jaar trok het festival 152.000 bezoekers. Zes deelnemers raakten gewond op de motorcrossbaan.

Een van hen is met nierletsel naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. De vijf andere gewonden konden ter plaatse worden behandeld.

De zes zaten in een voertuig van een Noord-Brabantse deelnemer aan een carnavalesk onderdeel van de cross. Volgens de organisatie van het evenement reed het voertuig met te grote snelheid over een hindernis en sloeg over de kop.

Volgens een woordvoerder van de organisatie is het festival, dat vrijdag begon en vooral zaterdag en zondag druk was, verder vrijwel probleemloos verlopen. Zondag was om half 5 het maximaal toegestane aantal van 65.000 bezoekers binnen de poorten. Zaterdag telde de organisatie 55.000 mensen, vrijdag bezochten bijna 25.000 mensen de Zwarte Cross.

http://www.zwartecross.nl/

Bennie Jolink (links) speelde met Normaal een thuismatch.
EPA Bennie Jolink (links) speelde met Normaal een thuismatch.