Werchter Boutique druk in de weer met voorzorgen tegen rukwinden

Werchter Boutique vorig jaar.
BELGA Werchter Boutique vorig jaar.
De organisatoren van Werchter Boutique zijn druk in de weer met speciale voorzorgsmaatregelen tegen rukwinden die het festival in Rotselaar morgen zouden kunnen teisteren. Dat meldt het organiserende Live Nation.

Volgens de laatste weersvoorspellingen worden morgen rukwinden tot zeventig kilometer per uur verwacht. Dat noopt de organisatoren van Werchter Boutique tot waakzaamheid. "Wij zijn erop voorbereid. Onze normen en eisen liggen hoog, op elk vlak", zegt Nele Bigaré van Live Nation. "We hebben een extra veiligheidsvergadering belegd. Daar zijn enkele concrete maatregelen afgesproken."

"De bomen in het Festivalpark werden in het voorjaar al gecontroleerd. Vandaag en morgen krijgen die een bijkomende inspectie. We gaan elke constructie op het festivalterrein bijkomend checken en waar nodig extra verankeren. Dekzeilen die niet bestand zijn tegen veel wind worden weggehaald."

Bigaré heeft ook tips voor de tienduizenden bezoekers. "We adviseren het publiek om warme kledij te dragen, want het wordt amper 17 graden. Een dikke trui en een windjack zijn geen overbodige luxe. Er is een kleine kans op regen. Gezien de verwachte wind vragen we om paraplu's thuis te laten.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dirk Bytebier

    Hopelijk zijn de milieuactivisten met hun kinderen ook aanwezig zodat ze daar iedereen kunnen op de hoogte brengen hun vuil niet achter te laten zodat wij terug niet de dupe zijn

  • De Waen Luc

    Volgens de windchill factor krijg je bij 17 celcius en 4 beaufort een gevoelstemperatuur van 11 celcius...zonder rekening te houden met extra warmteverlies door regen..