Weergoden zijn gratis festival in Genk goedgezind

BELGA
Het gratis muziekgebeuren Absolutely Free Festival heeft de start absoluut niet gemist. Meer dan 3.000 bezoekers zakten onder de ideale weersomstandigheden af naar C-Mine in Genk voor een groot dansfestijn op op techno, house en elektronica.

Het Absolutely Free Festival in Genk laat de bezoekers gratis binnen als ze minstens 3 gebruikte batterijen inleveren. Ook op andere vlakken, zoals de energievoorziening, willen de organisatoren het meest milieuvriendelijke festival van Europa op poten zetten. Een concept dat duidelijk wordt gesmaakt door de bezoekers. Met meer dan 3.000 kwamen ze vrijdagavond naar C-Mine voor de openingsconcerten van buitenlandse headliners als techno-koningin Monika Kruse en Benjamin Damage. Daarnaast stond er lokaal talent op het podium als Faisal, MVMNT en Up High Collective. Een zwoele zomerzon zorgde voor het ideale festivalweer.

Toen later op de avond de weergoden toch hun duivels ontbonden, deden de gebouwen van C-mine dienst als concerthal voor onder meer de jonge Limburgers van de formatie Gewelt. Een spetterende afterparty sluit straks de eerste dag van het Absolutely Free Festival af.