Verjaardagseditie Woodstock-festival afgelast

RV
Een drie dagen durend festival ter ere van de 50ste verjaardag van Woodstock, het legendarische festival dat voor het eerst plaatsvond in 1969, is afgeblazen. Dat deelt de hoofdinvesteerder vandaag mee. Onder andere Jay-Z, Miley Cyrus en The Killers waren al geboekt voor het evenement dat normaal gezien moest doorgaan van 16 tot 18 augustus in Watkins Glen in de staat New York.

Begin maart werd de affiche voor Woodstock 50 met tientallen namen bekendmaakt, waaronder ook Imagine Dragons, Chance the Rapper en Robert Plant (Led Zeppelin). Daarnaast waren er ook een aantal artiesten geboekt die ook op de allereerste editie op het podium stonden, zoals John Fogerty (CCR), David Crosby (Crosby, Stills & Nash) en Canned Heat.

De ticketverkoop ging maar niet van start en vandaag kondigt de hoofdsponsor aan de stekker uit het festival te trekken. “Het is een droom voor een agentschap om te werken met iconische merken en om geassocieerd te worden met betekenisvolle bewegingen”, deelt Dentsu Aegis Network, dat het festival financiert, mee. “Maar ondanks onze omvangrijke investering van tijd, inspanningen en inzet, zijn we er niet van overtuigd dat de productie van het festival kan uitgevoerd worden als een evenement dat het Woodstock-merk waardig is en tegelijkertijd ook de veiligheid van de artiesten, partners en aanwezigen kan garanderen.”

Naast problemen omtrent financiering en vergunningen, vreesden de organisatoren ook dat de nabijgelegen snelweg de toevloed niet zou aankunnen. Op het festival werden 100.000 mensen verwacht.

Ander festival

Een kleiner festival ter ere van 50 jaar Woodstock, dat georganiseerd wordt door Bethel Woods Center for the Arts in New York, gaat wel door op 16 en 17 augustus. Dat evenement gaat door op het domein waar het festival een halve eeuw geleden voor het eerst plaatsvond. Ringo Starr, Santana, Edgar Winter Band en The Doobie Brothers hebben hun aanwezigheid al bevestigd.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bruno Suykens

    Zo’n verjaardagseditie hoeft niet. Het was mooi en misschien kunnen we die gedachte beter koesteren dan een pseudo festival opzetten. Ik was 17 in 1969. Een onvergetelijke tijd.