Urbanus speelt op Pinkpop

PHOTO_NEWS
Urbanus zal samen met de Brusselse rockgroep De Fanfaar op zondag 14 juni ten dans spelen op het Nederlandse festival Pinkpop in Landgraaf (12-14 juni). Dat heeft de organisatie bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse persvoorstelling in de Amsterdamse concertzaal Paradiso.

Die dag spelen ook Foo Fighters, Pharrell Williams en de Belgische electropopband Oscar and the Wolf op de 46ste editie van het muziekfestival.

Selah Sue, Avicii, Elbow
Ook Elbow, Selah Sue, Faith No More, Avicii, Anouk, Counting Crows, De Jeugd van Tegenwoordig en Sam Smith zijn toegevoegd aan het programma van de 46ste editie van Pinkpop.  Worden verder verwacht: Above & Beyond, Paloma Faith, George Ezra, Joost van Bellen, Magic!, Sheppard,  The Wombats, The Script Kitty, Daisy & Lewis, Typhoon, One Republic en Fiddler's Green.

Pinkpop vindt dit jaar twee weken vroeger plaats dan Rock Werchter (25-28 juni) waardoor heel wat internationale acts zoals onder andere Elbow, Muse en Counting Crows op beide festivals te zien zijn. Robbie Williams en Anouk, die al voor de zesde keer op de Pinkpop-affiche staat, zullen dan weer optreden op TW Classic (4 juli).

Organisator Jan Smeets kondigde tijdens de persvoorstelling nog aan dat de bierprijs dezelfde blijft dit jaar en dat het festival elke dag een uur langer zal duren.

Pinkpop vindt normaal gezien plaats tijdens het pinksterweekend. Maar het is al de vierde keer dat hiervan wordt afgeweken omdat Pinksteren te vroeg valt. Tickets voor Pinkpop zijn te koop vanaf zaterdag.