Traditioneel vuurwerk na slotconcert Rock Werchter zal voor het eerst geluidsarm zijn

Geluidsarm vuurwerk tijdens Werchter.
RV Geluidsarm vuurwerk tijdens Werchter.
Het vuurwerk dat Rock Werchter traditioneel net na het slotconcert afsteekt zal voor het eerst in de geschiedenis van het festival geluidsarm zijn. Dat heeft burgemeester Jelle Wouters (CD&V) van Rotselaar zondag bekendgemaakt. “Hoe men het technisch doet weet ik niet, maar het wordt een echt vuurwerk zonder knallen”, aldus Wouters.

Het Vlaams Parlement keurde op 3 april op voorstel van minister Ben Weyts, onder meer bevoegd voor dierenwelzijn, een verbod goed op het afsteken van vuurwerk omwille van de nefaste gevolgen voor dieren. Gemeenten kunnen wel afwijken van de algemene regel en dit toch toelaten maar dan enkel op bepaalde plaatsen en momenten.

“We hebben na overleg met de festivalorganisatoren overeengekomen om het vuurwerk voor het eerst geluidsarm te houden. De reden is dat de Werchterse festivalweide zich situeert in een gebied met heel wat bossen en weiden en dus in een zone waar ook heel wat dieren aanwezig zijn”, aldus Jelle Wouters. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • walter tems

    Haha de waanzin ten top ! Eerst 3 dagen oorverdovend gebonk maar dan wel geluidsarm vuurwerk ! Wanneer treedt onze overheid op tegen de ‘Terreur van de Dreun’ ?

  • Tim Buyck

    Vuurwerk zonder knallen is als frieten zonder zout.

  • gerard wauters

    En wat met brandgevaar tijdens deze droogte?