Ga naar de mobiele website
^ Top

Tomorrowland recycleert: 25 ton kampeermateriaal ingezameld op DreamVille

Camping DreamVille een week geleden, vlak na het festival. Ondanks de vele acties van het festival om festivalgangers te laten recycleren, bleef er toch behoorlijk veel afval achter.
Benoit De Freine Camping DreamVille een week geleden, vlak na het festival. Ondanks de vele acties van het festival om festivalgangers te laten recycleren, bleef er toch behoorlijk veel afval achter.
Na afloop van de twee weekends Tomorrowland is dit jaar in totaal 25 ton aan herbruikbaar kampeermateriaal ingezameld op camping DreamVille. Het materiaal zal te koop aangeboden worden via kringwinkels, zo laat de festivalorganisatie weten.

Op DreamVille kregen 40.000 kampeerders Recycle Kits uitgedeeld om hun afval te sorteren en in te leveren en op die manier kans te maken op prijzen. In het Recycle Clubhouse stond bovendien een 3D-print studio waar plastic afval werd omgevormd tot unieke amuletten die ook dienst kunnen doen als flesopener. Dat proces kon je als kampeerder live komen volgen.

Volgens Tomorrowland werd er procentueel dubbel zoveel gerecycleerd in vergelijking met de vorige editie. "Er is een enorme vooruitgang geboekt op het gebied van afvalbeheer op DreamVille", klinkt het. Dit najaar verwacht de organisatie ook nog de resultaten van een onderzoek van OVAM en Fost Plus over het afvalbewustzijn van festivalgangers.
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • karin verwimp

    'k Vraag me af of er tenten en etc tussen liggen die toebehoorden aan degenen die elke keer klagen dat een inkomticket op dit of andere te duur is....

  • Cindy claes

    Welke kringwinkels mogen dat wel zijn?

Meld een bug