Tomorrowland duikt in het rood

Joel Hoylaerts / Photo News
Het bedrijf achter Tomorrowland sluit 2018 af met 5 miljoen euro verlies ondanks een gestegen omzet. Dat schrijft De Tijd. Volgens de krant is het verlies onder meer te wijten aan hogere belastingen.

De vennootschap WeAreOne.World achter het evenement boekte vorig jaar 106,2 miljoen euro omzet, blijkt uit de begin deze maand vrijgegeven jaarrekening. De omzet kwam licht hoger uit dan de 104,7 miljoen van het jaar ervoor. Toch sluit het bedrijf 2018 af met een verlies van 5 miljoen euro tegenover een even grote winst het jaar ervoor. 

Daar zijn meerdere redenen voor, zoals een stijging van de onkosten, maar volgens De Tijd vallen vooral de hogere belastingen op. De jaarrekening heeft het over een ‘globale regeling’ met de fiscus naar aanleiding van een fiscale controle over de voorbije boekjaren. Het is niet helemaal duidelijk hoeveel die regeling het bedrijf precies kost. Volgens het management werd het verlies aangezuiverd door de reserves van 11,7 miljoen euro aan te spreken. 
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mike Zwarts

  Afschaffen die rotzooi. De bevolking wordt daar gegijzeld tijdens die weken.

 • Bram Boterman

  je kan maar belastingen betalen op winst De andere belastingen zijn aftrekbaar?. Maar soit. Tommorowland is een festival voor marginalen waar drugsgebruik troef is. De Media hemelt dat op als het Festival der festivals. Voor mij betalen mensen om naar een stick te gaan luisteren. Dat is geen muziek, dat is knip en plakwerk op een cpu

 • Karel Vanormelingen

  Geeft ze eens de rekening van de politie brandweer rode kruis ed het was 10 miljoen de belastingbetaler draait op voor hun hoorn des overvloeds

 • Lucas Vissers

  Hopelijk zo rood dat het verdwijnt !

 • Frank De Witte

  Foefelen? Je hoeft niet te foefelen hoor, als je controle krijgt ga je als bedrijf of zelfstandige zoiezo afdokken, ook al vinden ze niks, dan vinden ze wel iets uit om aan je geld te kunnen zitten. Dus een spaarboek achter de hand houden om de hebzucht van de staat te bekostigen is zeker geen luxe.