Tomorrowland blijft wereldwijde ambities koesteren

PHOTO_NEWS
Tomorrowland blijft de ambitie hebben om op alle continenten aanwezig te zijn. Op korte termijn ligt de focus evenwel op de muziekfestivals in België, de VS en Brazilië. Dat heeft de algemeen directeur van Tomorrowland internationaal, Bruno Vanwelsenaers, vrijdag gezegd in Brazilië, waar in april voor de tweede maal Tomorrowland Brasil plaatsvindt.

Op een uur rijden van de Braziliaanse miljoenenstad Sao Paulo worden binnen vijf maanden meer dan 180.000 festivalgangers verwacht voor de tweede editie van Tomorrowland Brasil. De editie is nog niet volledig uitverkocht, al heeft Vanwelsenaers er alle vertrouwen in dat dat binnenkort wel het geval zal zijn.

Recessie
Dat het festival nog niet volledig is uitverkocht, heeft deels te maken met de economische recessie die Brazilië doormaakt. Onder meer de Braziliaanse munt is sterk gedevalueerd. Aan die devaluatie ontkomen ook de organisatoren van Tomorrowland niet. Muzikanten, podia, of experts worden in dollars en euro's betaald. "Dat maakt alles veel duurder", aldus Vanwelsenaers.