Opbouw van Tomorrowland gaat nu al van start in De Schorre

De plek waar de Main Stage van Tomorrowland komt. (Archiefbeeld 2017)
De plek waar de Main Stage van Tomorrowland komt. (Archiefbeeld 2017)
In recreatiedomein De Schorre in Boom zijn meer dan een maand voor de start van Tomorrowland al de eerste elementen voor de opbouw van het dancefestival aangekomen. De komende dagen worden volgens de organisatie onder meer al kabels gelegd, maar De Schorre blijft nog een tijdje volledig toegankelijk voor bezoekers.

Tomorrowland vindt dit jaar opnieuw twee opeenvolgende weekends plaats, van 20 tot 22 en van 27 tot 29 juli. Het jaarlijks wisselende decor heeft zoals steeds heel wat voorbereidingstijd nodig en zal de komende weken steeds grotere delen van de site inpalmen. "De bezoekers van De Schorre kunnen momenteel echter nog van alle activiteiten van het domein gebruikmaken, zoals de klimtoren en de waterfietsen", zegt woordvoerster Debby Wilmsen. "Pas een week voor het festival gaat De Schorre volledig dicht." De afbraak na het festival duurt een pak minder lang.

Tomorrowland staat gekend om zijn schitterende decors en thema's. Elk jaar worden nieuwe decors gemaakt, wat heel wat voorbereidingstijd vraagt.
Benoit De Freine Tomorrowland staat gekend om zijn schitterende decors en thema's. Elk jaar worden nieuwe decors gemaakt, wat heel wat voorbereidingstijd vraagt.

Buurtfeest

Voor de buurt organiseert Tomorrowland ook dit jaar een feest tussen de twee festivalweekends door, met rondleidingen, dj's en animatie. "We verwachten 5.000 mensen", zegt Wilmsen. "Daarnaast krijgen de mensen hier ook een krantje in de bus met alle praktische info, ook rond mobiliteit, en is er een infonummer waar mensen met vragen of opmerkingen terechtkunnen." Vanaf een week voor het festival komt er daarbovenop een informatief "buurthuis" in de Nachtegaalstraat in Boom.

Tomorrowland is naar goede gewoonte uitverkocht. Over de twee weekends heen worden zowat 400.000 festivalgangers uit binnen- en buitenland verwacht. Op de affiche staan onder meer Axwell & Ingrosso, Hardwell, Dimitri Vegas & Like Mike, Underworld en Dua Lipa. Het thema is "The Story of Planaxis". 

RV3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ronny verachtert

    ze kunnen beter dat lawaai opdoeken in plaats daar zoveel geld in te steken

  • Rudy Deglain

    @ Thierry bedenk eens eerst wat dit topfestival doet met de werkgelegenheid? Da beetje gras en wilde bloemen kunnen daar totaal niet tegen op. Maar ja zoals zoveel groene jongens zeker: op alles en iedereen commentaar. Zal het ooit goed zijn? Aan een bakfiets en sandalen zijn ook gevaren verbonden hoor.

  • Thierry Vansweevelt

    Dit is heel goed voor de fauna en de flora van de Schorre.