Nog drie buren zetten strijd tegen Tomorrowland verder

BELGA
De buurtbewoners die gekant zijn tegen Tomorrowland geven de strijd nog niet op. Al zijn ze blijkbaar met niet veel meer, volgens de woordvoerster van het festival zijn er nog maar drie klagers overgebleven.

"Na de positieve uitspraak van de kortgeding rechter op 8 mei hebben wij vandaag het verzoekschrift ontvangen waarin hoger beroep wordt aangetekend tegen deze beslissing", aldus Debby Wilmsen in een officiële reactie. "De zaak wordt ingeleid op woensdag 21 mei om 14 uur te Antwerpen. Er blijken nog slechts drie van de oorspronkelijk zeven buurtbewoners betrokken te zijn in deze procedure in hoger beroep."

"We zijn zeer teleurgesteld dat het geplande gesprek van deze week tussen Tomorrowland en de betrokken buurtbewoners ten zeerste werd afgeraden door meester Cnudde van Lexeco Advocaten, in de context van het door haar ingeleide beroep. Als organisatie doen we er steeds alles aan om te voldoen aan de gestelde eisen en normen op gebied van vergunningen en toelatingen, ook de buurtwerking krijgt sinds enkele jaren onze bijzondere aandacht. We hebben vertrouwen in de goede afloop van deze zaak en kijken positief naar de 10de verjaardagseditie van Tomorrowland."

21 mei
Het kortgeding dat enkele buurtbewoners hebben aangespannen tegen Tomorrowland wordt op 21 mei ingeleid voor het hof van beroep van Antwerpen.

De kortgedingrechter had de vordering van de buurtbewoners vorige week ongegrond verklaard bij gebrek aan hoogdringendheid en meende ook dat hun geschil met de festivalorganisatoren en de administratieve overheden beter door de rechter ten gronde beslecht kon worden. Drie buurtbewoners legden zich niet neer bij die beslissing en tekenden hoger beroep aan.

"We hebben vertrouwen in de goed afloop van deze zaak en kijken positief naar de tiende verjaardagseditie van Tomorrowland", zegt Wilmsen.