Niet Will Grigg maar Like Mike was 'on fire' op Tomorrowland. En hoe! Dat zagen ook zij

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Tomorrowland beleefde een historische zaterdag. Voor het eerst in haar geschiedenis dat de resident dj's hun show als nummers één ter wereld verzorgden. Dimitri Vegas & Like Mike voldeden glorieus aan dat hoge verwachtingspatroon en hadden de tot in de bovenste nokken toe gevulde heuvel rond de Mainstage helemaal mee. Axwell & Sebastian Ingrosso zetten vervolgens het orgelpunt op een waar Booms topdagje.

"Will Grigg's on fire, your defence is terrified": het was hét lied tijdens het voorbije EK voetbal en werd door tienduizenden kelen urenlang gezongen in en rond de stadions. Op Tomorrowland was het gisteren echter Like Mike die 'on fire' was. Wij dachten eerst nog dat 'the microphone' doodsbang zou zijn voor de mc van het Willebroekse broederpaar, maar dat was voor de Ieren die het filmpje hierboven inzetten wel degelijk Hardwell - de Nederlandse dj die door onze landgenoten eind vorig jaar van de nummer één-positie gestoten is. Meer was er niet nodig om een zoveelste feestje te bouwen op Tomorrowland.

photo_news
photo_news

Zo werd deze zaterdag er eentje om in te lijsten. Al vroeg zagen we Andrew Rayel, een Moldavisch aanstormend talent, een wel heel aanstekelijke set weggeven op de Mainstage, er was de Britse dj/producer Sigala die wervelde op de Opera, waar onze landgenoot Lost Frequencies ten dans speelde. In de Rose Garden schitterden de All Stars van Bonzaï haast de hele dag en ook op de Leaf, in hout opgetrokken en intiem pareltje hoog boven het water, was het dikwijls genieten geblazen met house van de allerbeste soort. Het blijft een dé kwaliteiten van Tomorrowland: hoe je op amper vijf minuten wandelen van een kleinschalig maar o zo sfeervol Ibizafeestje in een dampende trancetent terechtkomt, of voor de met 40.000 feestvierders volgepakte heuvels voor de Mainstage - klaar voor Belgische trots Dimitri Vegas & Like Mike.

photo_news

Een van de hoofdredenen dat zij het nummer één van de wereld zijn: DV&LM stellen nooit teleur. Brengen met de regelmaat van de klok nieuw werk uit, zodat ze kunnen blijven boeien met nieuwe of verrassende tracks. Zo stelden de broers Thivaios gisteravond hun nieuwste plaat met Diplo van Major Lazer voor of gingen ze, trouw aan hun Griekse roots, vrolijk de elektronische sirtaki dansen in ook al een nieuwe samenwerking met KSHMR. Met een massale sit down of bij het vormen van een moshpit tijdens Tremor toonden ze zich als volleerde spelers van het publiek, terwijl ze met Arcade een van de anthems van het festival te pakken hebben. In een traditioneel slotnummer op hardstyle en een overdaad aan vuurwerk werd er afscheid genomen met 'Melody', al was de eer van de allerlaatste track weggelegd voor Stay a While - u raadt het al: een zo goed als nieuwe plaat, waarin 'on fire' Like Mike net als in 'Higher Place' aan het zingen gaat.

YouTube

Net als vorig jaar werden DV & LM op zaterdag als slotact opgevolgd door Axwell ^ Ingrosso. We hielden het nauwelijks voor mogelijk, maar het Zweedse duo deed er in vergelijking met hun al zo gesmaakte set van 2015 nog vrolijk een schep bovenop. Met tracks als 'Something New', 'On My Way' of 'Sun is Shining' hebben ze zowaar platen die aan de enkels komen van hun grootste Swedish House Mafia-hits die ze steevast bovenhalen. En in veelal mashups gieten met hedendaagse topschijven of onvervalste klassiekers genre 'I wanna dance with somebody' van Whitney Houston of 'I'm so excited' van The Pointer Sisters. 'Who's gonna save the world', vroeg Axwell zich bezorgd af. Om er vervolgens 'The Final Countdown' van hun Zweedse landgenoten Europe tussen te gooien. Dat dit feest nog wel wat langer mag blijven voortduren.

photo_news