Elke dag magische kaarten: Tomorrowland maakt 25 nieuwe namen bekend

Om klokslag 14 uur liet Tomorrowland gisteren voor het eerst in zijn kaarten kijken. Een mysterieuze animatie met magische kaarten onthulde de eerste artiest die op vrijdag 21 juli de Mainstage zal bestijgen: Carl Cox. Enkele uren later werden de kaarten opnieuw geschud en volgde een combinatie waarin diverse artiesten elkaar opvolgden. Daarbij klinkende namen als Armin van Buuren, Axwell & Ingrosso, Netsky en Paul Van Dyk. Vandaag deed Tomorrowland er nog eens 25 kleppers van formaat bij. Deze week zullen elke dag nog nieuwe namen onthuld worden.

De Nederlander Afrojack is al jaren kind aan huis, maar host nu voor de eerste maal zijn 'Jacked' stage. Eveneens aanwezig: drum and bass pionier Andy C, co-founder van Ram Records dat samen met Star Warz het 25-jarige bestaan van het label viert op Tomorrowland.

Het Canadese Art Department is terug van weggeweest op Tomorrowland. Joris Voorn zal trouwens net als Carl Cox een Daybreak Sessions van 3 uur brengen (en meer dan één keer opdraven). De Japanse techno-grootmeester Ken Ishii is opnieuw van de partij, net als het melodieuze Kollektiv Turmstrasse.  

Vrouwen
Aan vrouwelijk DJ-geweld geen gebrek: Krewella, techno queen Nicole Moudaber en Lauren Lane bevestigden hun aanwezigheid en zullen hun mannetje staan.  

Verder ook Loco Dice, Lost Frequencies en Maceo Plex, Mark Knight zal zijn eigen stage Toolroom live hosten.  

Martin Garrix
De huidige nummer één DJ Martin Garrix mag voor het eerst zijn eigen STMPD RCRDS stage aanvoeren. Martin Solveig keert terug met zijn aanstekelijk My House-concept. De Duitse Matthias Tanzmann lanceerde een prachtig nieuw album en zal zijn tunes in De Schorre laten horen.

Radical Redemption en Zatox staan in voor de snoeiharde beats. De veelzijdig getalenteerde Seven Lions vervoegt de rangen, terwijl DJ Snake voor de eerste maal zijn energie zal loslaten op de Mainstage.

Sven Väth
Sven Väth keert naar jaarlijkse traditie terug met zijn Cocoon familie om hun mooiste technoselectie te doen spreken via vinyl. De Franse stielman Technasia is terug van weggeweest en zal naar goede gewoonte op drie decks spelen. The Magician laat zijn toverkunsten los op zijn eigen Potion stage.