Buitenlandse partner Tomorrowland staat aan rand van afgrond

GETTY
Het Amerikaanse bedrijf SFX, dat de hele dance-scene onder één dak bracht en nauw samenwerkt met het Belgische Tomorrowland voor de edities in Brazilië en de VS, staat aan de rand van de afgrond. Financieel analisten sluiten een faillissement niet uit, zo meldt De Tijd.

In oktober 2013 stapte de dancegrootmacht naar de beurs. Bijna twee jaar later kampt SFX met grote verliezen en stapelt het de verliezen op. Volgens De Tijd staat het bedrijf aan de afgrond door een te ambitieus overnamebeleid. Bij de beursgang twee jaar geleden werd de onderneming op een miljard dollar gewaardeerd. Vandaag heeft SFX een beurswaarde van slechts 85 miljoen dollar. En dus houden analisten rekening met een bankroet.

De organisatie van het Belgische dancefestival Tomorrowland volgt de situatie op de voet. Voor de edities in Brazilië en de VS werkt het immers nauw samen met SFX.

"We zien de problemen en volgen de beurskoers", zegt woordvoerster Debby Wilmsen. Ze benadrukt dat het dancefeest in Brazilië en TomorrowWorld in Amerika "goed en zelfstandig lopen" en weinig te maken hebben met de slechte papieren waarin het bedrijf van miljardair Robert Sillerman vandaag zit. Die situeren zich vooral bij andere activiteiten, aldus nog Wilmsen.