Brussels Airlines vliegt 11.571 feestvierders naar Tomorrowland

Brussels Airlines
Brussels Airlines zal dit jaar 11.571 feestvierders naar Tomorrowland vliegen. Het is al het zevende jaar dat de luchtvaartmaatschappij speciale vluchten organiseert vanuit de hele wereld voor bezoekers van het dancefestival. Er zijn 240 partyvluchten ingelegd vanuit 83 verschillende luchthavens, zo laat Brussels Airlines weten in een persbericht.

Tijdens het derde en vierde weekend van juli verzamelen in provinciaal domein de Schorre in Boom 400.000 festivalgangers voor de 14de editie van Tomorrowland. Volgens de organisatie trekt het festival dit jaar publiek uit 200 verschillende landen.

Brussels Airlines legt tijdens beide weekends speciale festivalvluchten in: 11.571 mensen van 100 verschillende nationaliteiten zouden hiermee naar België gevlogen worden. De populairste vertreksteden zijn Genève, Barcelona en Basel, de meest vertegenwoordigde nationaliteiten zijn Spanje (2.012 passagiers), Zwitserland (1.936) en Groot-Brittannië (1.068).

Van de 240 vluchten zijn er 55 #TMLpartyflights met feestmuziek aan boord, op 9 vluchten draait er zelfs een dj op 10 kilometer hoogte. Daarnaast krijgen Tomorrowlandgangers op 26 luchthavens vóór de vlucht al een speciale gateparty. Het is het tweede jaar dat ook de Amare wordt ingezet, het speciale Tomorrowland-themavliegtuig en een van de vijf zogenoemde Belgian Icons van de maatschappij.

Brussels Airlines en Tomorrowland werken sinds 2012 samen om bezoekers van het populaire festival op hun bestemming te krijgen. De allereerste keer legde de maatschappij 'maar' 25 vluchten in.

David Pintens3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Ronald De Clercq

    En maar de eisen voor milieu voor ons verstrengen en verstrengen. Zijn die 240 vluchten dan op groene stroom of zo.

  • Stan Boudewijns

    Voor toerisme speelt vervuiling geen rol, maar als iemand de kost moet verdienen en er wordt iets vervuild dan staat het land op z'n kop. Triestig is dat.

  • Willem Lepez

    Waarom feestvierders importeren met vervuilende vliegtuigen als de mensen om de hoek ook willen gaan maar geen tickets kunnen krijgen