244 drugsgebruikers en 33 dealers gevat tijdens Tomorrowland

PHOTO_NEWS
Op het dancefestival Tomorrowland in Boom zijn op het festivalterrein en camping Dreamville de voorbije dagen in totaal 244 bezoekers betrapt op het bezit van een gebruikershoeveelheid drugs. 33 personen hadden verkoopshoeveelheden op zak. Dat blijkt uit het eindverslag van de lokale politie van de zone Rupel. Een deel van de vermeende dealers behoorde volgens de speurders allicht tot een Italiaanse bende die naar Tomorrowland was afgezakt om er pillen met fluoramfetamine aan de man te brengen.

Iedereen die een verkoopshoeveelheid drugs in het bezit had, werd voor de onderzoeksrechter geleid in afwachting van een strafvordering. De 244 gebruikers kregen dan weer een minnelijke schikking aangeboden, maar moesten wel definitief het festivalterrein (en/of de camping) verlaten. De aangetroffen verdovende middelen waren onder meer marihuana, hasj, cocaïne, ketamine, XTC, GHB, MDMA en andere amfetamines.

De controles op en rond het terrein gebeurden door de lokale politie, daarbuiten was er een samenwerking opgezet met onder meer de spoorwegpolitie en de federale wegpolitie. 90 reizigers met gebruikershoeveelheden en 6 dealers werden op treinen onderweg naar het festival gevat, op de snelweg A12 werd in 15 van de 106 gecontroleerde wagens drugs gevonden.

Tomorrowland verliep volgens de politie zonder grote incidenten, al werden er wel zowat 40 heethoofden bestuurlijk aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Bij sommigen speelden drank of drugs een rol. "We willen er zowel voor de tienduizenden bezoekers als voor de omwonenden een veilig en aangenaam festival van maken en dat is aardig gelukt", concludeert korpschef Gwen Merckx.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS