Ga naar de mobiele website
^ Top

Tenacious D speelt SXSW plat... en niemand was erbij

ap
Tenacious D, de humoristische hardrockband rond Jack Black, versierde een optreden op SXSW in een kleine nachtclub in Austin. De rij om binnen te geraken was legendarisch lang, en wat erger is: niemand van de bloggers of journalisten was erbij. Op internet blijft het oorverdovend stil over deze show, zelfs Twitter zwijgt. Wij? Bij Bruce Springsteen en The Jesus and Mary Chain. Een mens kan niet alles hebben, zeker niet op South by Southwest.

De reden voor Tenacious D om op SXSW aanwezig te zijn was tweeledig: enerzijds heeft de band na zes jaar (eindelijk!) een nieuwe cd, Rize of the Fenix, die in mei uitkomt.

Anderzijds moest Jack Black hier toch zijn voor de promotie van zijn nieuwe film Bernie, met ook Matthew McConaughey en, verrassend, diens moeder - in een kleine bijrol weliswaar. Black speelt de rol van een geliefde begrafenisondernemer die uiteindelijk terechtstaat voor de moord op de rijkste vrouwen in het stadje. Het is gebaseerd op waargebeurde feiten en gefilmd in Texas.

Een moeilijke bevalling
'Rize of the Fenix' wordt door Jack Black en Kyle Gass op de website omschreven als 'een reis die lijkt op die van Gandolph (sic) van Lord of the Rings'. Een moeilijke bevalling dus, maar het kind is dan toch geboren, vele uren opnamewerk in een garage in Los Angeles later en met de hulp van Dave Grohl (Foo Fighters) op de drums, John Spiker op bas, piano en orgel en John Konesky op elektrische gitaar.

In Austin waren alleen Jack en Kyle aanwezig, maar getuige de video's op Youtube was dat voldoende. De groep haalde ook enkele oude hits van onder het stof zoals 'Wonderboy' en 'F*ck her gently'.

Op de officiële website van Tenacious D kan je twee nummers en een snippet beluisteren uit de nieuwe cd. In juni toert de band in Europa, met al data bekend in Amsterdam, Londen, Glasgow, Manchester en drie festivals: Rock am Ring, Rock im Park en Download Festival.

getty
getty


Meld een bug