Sziget Festival in Boedapest afgelast vanwege coronavirus

Sziget 2019.
REUTERS Sziget 2019.
Het Sziget Festival dat jaarlijks in de Hongaarse hoofdstad Boedapest plaatsvindt, gaat dit jaar niet door vanwege de coronacrisis. Dat meldt de organisatie van het festival vandaag op haar website. Het festival lokt elk jaar ook heel wat Belgische en Nederlandse aanwezigen.

De Hongaarse regering heeft het verbod op grootschalige evenementen verlengd tot 15 augustus. Het festival zou van 5 tot en met 11 augustus plaatsvinden.

De organisatie laat weten het jammer te vinden dat de editie van 2020 afgelast moet worden. Het festival hoopt dat de bezoekers begrijpen dat het niet anders kan en kijkt alvast vooruit naar de editie van 2021. "Hoe moeilijk dat ook is, we geloven dat dit besluit het beste is voor de veiligheid van jullie allemaal en iedereen die op ons festival werkt. We kunnen niet wachten om jullie volgend jaar weer te zien op The Island of Freedom."

Sziget 2019.
EPA Sziget 2019.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.